SAMOLEPILNI TAPE LASNI PODALJŠKI

Lase pogosto imenujemo krona človeka. Krona zato, ker nam daje sijaj in moč, pa tudi zato, ker so povezani s kronsko čakro. Kronska čakra je naša povezava z duhovnim svetom. Prav zato, ker imajo lasje tako moč tako vizualno, kot duhovno in simbolno, si skoraj vsaka ženska želi dolgih in močnih las, toda nismo vse rojene pod srečno zvezdo. Zato, si mnoge pomagamo z lasnimi podaljški tape oz. samolepilni tape lasnimi podaljški. To je skrivnost tudi mnogih zvezdnic z nenaravno bujno grivo, ki jim je zrasla čez noč.

Ali veste, da v določenih kulturah, religijah in družbah lasem pripisujejo prav posebno moč? Pomislite samo na pripadnike islamske vere, kjer morajo ženske skrivati svoje lase, moški pa imajo prav posebne smernice za njihovo nego in oblikovanje. Prav tako imajo prav zanimive pričeske pripadnike ortodoksne judovske vere, ki nosijo pričesko s stranskimi kodri, ki jih spominja na to, da imamo dva dela možganov: spiritualnega in fizičnega. Prav tako lahko pomislite na kulturni fenomen pričeske in na posebne punkovske pričeske, ki izražajo upor proti družbeni ureditvi, ali pa hipijevske dolge pričeske, ki prav tako izražajo svoje politične ideale. Ali pa se spomnite svetopisemske zgodbe o Samosu in o tem, kako je izgubil svojo moč, ko so mu odstrigli lase? Vsi te primeri: religijsko določene pričeske, svetopisemske zgodbe in pričeske raznih subkultur, sporočajo, da imajo lasje prav posebno moč, če ne drugega simbolno.

Ko so indijancem postrigli njihove dolge lase, so baje ostali brez intuicije, zato sklepajo, da so lasje kot neka vrsta antene in se zato tudi naježijo. Prav tako naj bi bili povezani z auro. Polje aure naj bi bilo precej bolj šibko pri osebah s kratkimi lasmi. Spuščeni in dolgi lasje naj bi izražali prav posebno energijo. Morda jih marajo zato ženske v mnogih kulturah in religijah skrivati, ker jim dajejo preveč moči, ki se je moški bojijo.

Leave a Reply