Novogradnje potrebujejo tudi odvodnjavanje

https://odvodnjavanje.si/

Gradite hišo ali kakšen drug objekt? Ste šele v fazi načrtov ali pa je hiša celo že zgrajena? V vsakem primeru bo treba urediti tudi okolico, pri čemer je zelo pomemben del tega tudi odvodnjavanje. Z njim poskrbimo za to, da meteorna voda ponikne na varnem mestu, ne da bi pri tem poškodovala našo nepremičnino. Vsekakor ne pozabite na to, saj lahko meteorna voda sicer povzroči kar nekaj slabe volje in tudi finančne škode.

Meteorna voda lahko povzroči škodo

Dejstvo je namreč, da meteorna voda lahko povzroči veliko škodo, zato je treba vnaprej razmisliti, kako to preprečiti. Odvodnjavanje mora biti načrtovano tako, da se sistem prilagodi količini previdene meteorne vode, pa tudi drugim dejavnikom, kot je recimo naklon parcele, stanje na sosednjih parcelah in podobno. Zelo pomembno je, da se pri tem upošteva prav vse dejavnike in poišče čim bolj optimalno rešitev za določeno parcelo oziroma objekt na njem.

Preventivna zaščita objekta pred meteorno vodo

Veliko ljudi se ne zaveda škode, ki jo lahko naredi meteorna voda, a ta lahko močno poškoduje objekt. Vsi vemo, kako velika je škoda, ki jo na objektu lahko naredijo poplave, vendar lahko veliko škodo povzroči tudi meteorna voda, ki ob vsakem deževju zaliva objekt. Posledice tega se poznajo na fasadi, škarpi, prav tako pa zaradi tega lahko pride do vlage v zidovih in temeljih, kar je težko sanirati. Pa tudi zelo drago, hkrati pa tudi boleče je gledati novogradnjo, v katero ste vložili veliko energije, truda in finančnih sredstev, ki jo po nepotrebnem poškoduje meteorna voda, čeprav bi se to dalo učinkovito preprečiti.

Veliko bolj pametno je torej že preventivno dobro urediti odvodnjavanje, saj se s tem izognemo veliko prihodnjim težavam. Pri tem nam lahko pomaga projektant, ki naredi načrt in nam svetuje, kako poskrbeti za čim boljšo zaščito pred meteorno vodo. Prav tako pa vam glede tega lahko svetujejo tudi strokovnjaki za to področje oziroma več informacij o njem poiščete na spletu. V ta namen vam bo prav prišla tudi spletna stran odvodnjavanje.si.