Kolagen je naravna beljakovina

Ste vedeli, da je kolagen popolnoma naraven? Je namreč beljakovina, ki jo proizvaja naše telo in ki jo naše telo tudi potrebuje za svoje delovanje. Brez njega telo namreč ne bi moglo funkcionirati tako, kot je treba, žal pa z leti njegova količina v telesu postaja vedno manjša in manjša, telo pa ga ni več sposobno aktivno proizvajati samo. Kako se to kaže na našem telesu in kako to lahko preprečite?

Poskrbite za optimalno delovanje svojega telesa

Kolagen naše telo nujno potrebuje. Če ga nima dovolj, ne deluje optimalno, kar se kaže na različne načine. Znaki njegovega pomanjkanja so precej raznoliki, vsekakor pa vplivajo tudi na videz. Zaradi tega naša koža s staranjem dobiva drugačno strukturo, postaja tanjša, veliko manj napeta, na njej pa se pojavijo tudi gube. Enako velja tudi za lase, nohte, sklepe, sklepni hrustanec in številne druge dele telesa. To so znaki, da se naše telo stara in da samo ni več sposobno proizvajati dovolj naravne beljakovine, ki bi preprečila tak proces.

Poskrbite za lepšo kožo, lase in nohte

kolagen za lase in kožo

Kolagen učinkovito poskrbi za lepšo kožo, lase in nohte. Kožo naredi bolj napeto in elastično ter izboljša njeno strukturo ter prožnost. Na koži bodo tako obstoječe gube manj vidne, proces nastajanja novih gub pa se bo upočasnil, zaradi česar bo koža izgledala bolj mladostno in privlačno. Njena tekstura bo tudi bolj zdrava in sijoča, zaradi česar boste z njo zelo zadovoljni.

Hkrati pa lahko na tak način okrepite tudi svoje lase in jih naredite veliko bolj močne. Če se vam ti lomijo ali so zelo krhki, lahko to zlahka spremenite. Pozabite tudi na cepljenje in izpadanje las, saj bo to postalo preteklost, vaši lasje pa bodo že na videz postali lepši vse od njihovih korenin do konic.

Poleg tega pa ima vnos te naravne beljakovine v telo dober učinek tudi na nohte. Če imate z njimi težave, jih lahko okrepite. Izboljšate lahko njihovo strukturo in jih naredite močnejše ter veliko bolj zdrave brez kakšnega posebnega truda.