Katerega proizvajalca izbrati za betonske kanalete?

betonske kanalete za odvodnjavanje

Betonske kanalete so učinkovit način za zbiranje in odvajanje meteorne vode. Ta se tako lahko nabira v njih in preko njih odteče na mesto, kjer ponikne. Da bo takšen sistem resnično deloval učinkovito, pa je treba zelo premišljeno izbrati vse njegove elemente oziroma rešitve, ki skrbijo za to. Pri tem je pomembno izbrati tudi čim bolj zanesljivega in kakovostnega proizvajalca, ki z gotovostjo ponuja čim bolj učinkovite rešitve v ta namen. Tako bo meteorna voda resnično lahko odtekla po poti, ki je bila predvidena zanjo in ne bo povzročala težav, ampak bo poniknila v zemljo na zato določenem mestu.

Hauraton – proizvajalec, ki se spozna na odvodnjavanje

Hauraton je vsekakor proizvajalec, ki se dobro spozna na rešitve za odvodnjavanje, s katerimi je možno ustrezno poskrbeti za meteorno vodo oziroma razrešiti ali preprečiti težave, ki jih ta povzroča. Zaradi tega njihove betonske kanalete, ki jih v njihovem prodajnem programu ni malo, predstavljajo zelo dobro izbiro v ta namen. Z njimi je namreč mogoče poskrbeti za ustrezno odvodnjavanje tako, da bo za meteorno vodo kar se da učinkovito poskrbljeno. V podjetju pa s široko ponudbo raznolikih modelov poskrbijo za to, da boste lahko za čisto vsako površino našli ustrezno rešitev, četudi so vaše potrebe še tako specifične.

betonske kanalete - faserfix super

Poleg tega pa so v omenjenem nemškem podjetju pri izdelavi svojih rešitev za meteorno vodo tudi zelo inovativni. Med drugim so na tak način poskrbeli za to, da so njihove betonske kanalete še bolj učinkovite. Za to poskrbi njihova oblika, ki zagotavlja še boljši pretok – torej to, da je z njimi v krajšem času možno odvesti še več meteorne vode.

Betonske kanalete iz še bolj robustnega betona

Odlična oblika, ki zagotavlja še boljši in večji pretok, pa ni edina inovativna lastnost Haurtaonovih izdelkov, ki so namenjeni odvodnjavanju meteorne vode. Med drugim ima nemški proizvajalec Hauraton v svojem prodajnem programu tudi betonske kanalete, ki so izdelane še iz bolj robustnega betona, ki je bil zasnovan prav v ta namen – da se pri odvajanju vode še bolje obnese. Torej so narejene iz materiala, ki je dodatno ojačan z mikroarmaturo, kar omogoča, da:

  • veliko bolje prenaša različne obremenitve,
  • je bolj odporen na zunanje dejavnike,
  • zlepa ne razpoka,
  • ima večjo trajnost in življenjsko dobo,
  • je veliko lažji, kar omogoča bolj enostavno vgradnjo.