Astragalus

Koliko tradicionalnih zelišč kitajske medicine poznate? Bi jih lahko kar nekaj našteli, mar ne? Je med nimi tudi astragalus? Mogoče pa prvič slišite zanj? Kakorkoli, gre za izjemno močno zelišče, veliko v uporabi in se je razširilo tudi na naše področje v obliki prehranskega dopolnila.

Kitajska medicina vključuje veliko različnih zelišč, katerih sicer ne bi poznali in smo jim hvaležni, da so nam jih zaupali ter jih lahko dobimo kot prehransko dopolnilo. Večina njih pri nas žal ne uspeva in jih je potrebno »črpati« iz prostora, v katerem dosežejo učinke in pravo kakovost. Bodisi na Kitajskem ali kje drugje. Pomembno je, da ohranijo vse blagodejne učinke, ki imajo močan pomen na naše telo in uživanje teh pomaga do zdravja.

Če se osredotočimo na astragalus, bomo ugotovili, da je zelišče, ki je rabljeno že dolg čas in so ga izkoriščali v razne namene, dokler še niso odkrili njegove supermoči. Njegovo antioksidativno delovanje bo tako naše telo razstrupilo strupov, katere vnašamo nezavedno v telo. Sploh si ne znamo predstavljati, koliko telesu nepotrebnih in zdravju škodljivih snovi v telo vnesemo. Šele, ko pride do raznih težav, začnemo posegati po raznih zdravilih in preventiva postane izjemno pomembna.

Za kar je zelo v rabi, je tudi, da ima učinke, ki delujejo in upočasnjujejo starost. Res je, da staranja žal ne moremo ustaviti, lahko pa ga močno upočasnimo. In verjetno je to želja skoraj vseh nas. Predvsem tistih, kateri dajo veliko na zunanji videz in se trudijo z raznimi pripravki doseči določene rezultate, uspešno ali neuspešno.

Zelišče uravnava pritisk in tudi krvni sladkor, kar je zanesljivo odlična rešitev, glede na to, da je popolnoma naravna alternativa, ki nas ne stane veliko.

Poleg vseh že naštetih prednosti in poleg vseh tistih, katerih v tem besedilu nismo omenili, je potrebno poudariti, da zelišče krepi telo v celoti in ima odličen vpliv na zmanjšanje potenja.

Torej, za lastno zdravje lahko storimo veliko že z uživanjem prehranskega dopolnila.

Leave a Reply