Ali je prenosna posteljica res potrebna?

Mladi starši so pred prihodom otroka velikokrat ubadajo z vprašanjem, kaj naj pred prihodom otroka nabavijo, ali prenosno posteljico ali klasično leseno posteljico? Odgovor je lahko za posamezne starše povsem različen. Danes se bomo posvetili predvsem prenosni posteljici ter njenimi dobrimi ter slabimi lastnostmi.

Odlična rešitev za na pot

1 (4)Prenosna posteljica je tista, ki jo lahko brez velikega truda in zamude spravimo v pripadajočo, pri nakupu priloženo, torbo in se z njo odpravimo kamorkoli. Zloži se po principu dežnika in je ponavadi zelo kompaktnih dimenzij, ko je zložena. Običajno mere zložene ne presegajo dimenzij 25*25*80 cm. V kompletu je vedno priložena tudi vzmetnica, ki je ustreznih dimenzij glede na dimenzije posteljice ter debeline 2-3 cm. Za nekajdnevni izlet na morje ali k starim staršem je priložena vzmetnica dovolj. Če pa bo otrok spal v njej tudi doma je priporočljiv nakup debelejše klasične vzmetnice na kateri bo vaš otrok imel bistveno več udobja kot na priloženi vzmetnici. Prenosna posteljica je lahko različnih dimenzij, a če jo boste uporabljali tudi doma vam predlagam, da izberete standardne dimenzije kot so 60*120 cm ali 70*140 cm, saj boste tako brez težav našli pripadajočo vzmetnico. Če pa izberete nestandardne dimenzije boste s tem lahko imeli nemalo težav.

Opremljena za uporabo

Prenosna posteljica pa je nemalokrat opremljena z nešteto dobrimi pripomočki in lastnostmi, ki mamicam znatno olajšajo nego za otroka ter turi samo uporabo posteljice. Prvi takšen pripomoček zgornji nivo za spanje, ki omogoča, da otrok v času, ko se še ni sposoben prevračati spi skoraj na vrhu posteljice. Tako se mamici ni potrebno sklanjati v posteljico, ko želi otroka dati spat ali ga vzeti iz posteljice. Zgornji nivo odlično dopolnjuje priročna previjalna mizica, ki se namesti na stranici in tako postane prenosna posteljica previjalna mizica, ki nudi varnost ter udobje otroku in mami.  Lok z igračkami pa pripomore k mirnejšemu, daljšemu spanju in s tem k boljšemu počutju.

Ko otrok preraste zgornji nivo in se začne plaziti pa je odlična zamisel možnost odpiranja stranice. Prenosna posteljica s to opcijo namreč otroku postane domača, saj lahko sam spleza tako vanjo kot ven iz nje. Da pa ni možnosti padca pa jo enostavno zaprete.

Mnogo motivov, a v bistvu enake rešitve so skupni imenovalec prenosnih posteljic, ki so trenutno na tržišču. Obstajajo nekatere izjeme, a pri prodaji nikakor ne dohitevajo klasičnih.

Prenosna posteljica pa je v končni fazi lahko uporabna tudi kot prostor za igranje v zavarovanem območju. Tako je prenosna posteljica vsestranski del otroške opreme, ki lahko brez težav nadomesti klasično leseno otroško posteljico.

 

 

Leave a Reply