Zakaj potrebujem dodatno zdravstveno zavarovanje?

Žal vsak človek kdaj zboli oziroma mora obiskati zdravnika ali zobozdravnika. Brez tega ne gre, pa če še tako skrbimo za svoje zdravje, zato je prav, da poskrbimo tudi za dodatno zdravstveno zavarovanje, ki nam omogoča, da do zdravstvenih storitev pridemo brez večjih stroškov oziroma celo brezplačno. Zdravstveni sistem v Sloveniji je namreč zasnovan tako, da omogoča brezplačno uporabo skoraj vseh storitev vsem, ki so zdravstveno zavarovani, le za nekatere posebne storitve ali zdravila oziroma pripomočke so potrebna plačila ali doplačila. Tak sistem omogoča veliko socialno varnost in možnost, da prav vsak pride do zdravnika, kadar ga potrebuje.

Osnovno zdravstveno zavarovanje nam plačuje delodajalec oziroma tisti, pri komur smo zaposleni, medtem ko dodatno zdravstveno zavarovanje plačuje vsak sam. Otroci, dijaki in študenti pa so v Sloveniji zavarovani preko svojih staršev, kar pomeni, da zavarovanja zanje ni treba plačevati. Strošek dodatnega zavarovanja se plačuje vsak mesec, a je zanemarljiv v primerjavi s stroški, ki bi nastali, če bi morali plačati ali doplačati zdravstvene storitve ali zdravila, ki jih tako dobimo večinoma zastonj. Takšni stroški so namreč zelo visoki in presenečeni bi bili, koliko stane škatlica tablet, ki jih brezplačno dobite na recept, ali koliko stane samo preventivni pregled pri zobozdravniku. Vsega tega vam ni treba plačevati, ker imate urejeno in sklenjeno dopolnilno oziroma dodatno zdravstveno zavarovanje pri eni od zavarovalnic, ki ponujajo to storitev.

Ker je zdravje preveč pomembno, da bi ga prepuščali naključju, ni dovolj, da si samo uredite zdravstveno zavarovanje, ampak ga je treba tudi redno plačevati, zato si je najbolje urediti kar plačevanje preko trajnika, da se vam morda ne bo zgodilo, da bi pozabili na plačilo. V tem primeru bi vas lahko že obisk zdravnika drago stal, kaj šele, če bi se vam v tem času zgodilo kaj hujšega in bi nujno potrebovali zdravnika, gips ali operacijo. Ne pozabite, da z zavarovanjem ne poskrbite le za manj stroškov, ampak tudi za vaše zdravje!

Leave a Reply