Za varen spanec vašega otroka

Vaš otrok nemirno spi in se zbuja v različnih položajih ter vas je strah, da bo slej ko prej padel iz postelje? Pomirite se. Obstaja poceni in varna rešitev – ograja za posteljo.

Mladinska postelja brez stranskega robu

Če imate  mladinsko posteljo katere nima lesenega robu ob strani potem nujno potrebujete namensko varovalo, katerega izdeluje večina boljših proizvajalcev otroške opreme.

Kot vidite na zgornji sliki je prednost takih namenskih varoval, da se enostavno položijo pod vzmetnico in s pasovi največkrat še dodatno pritrdijo na nasprotno stran postelje. S tem je zagotovljena dovoljšnja stabilnost, da otrok nikakor ne more pasti iz postelje.

Prednost postavitve take ograje za postelje na tak tip postelje je še ta, da se lahko zjutraj, ko otrok vstane ograjo enostavno zarotira in spusti. S tem ima otrok neoviran dostop do postelje vse dokler ne gre ponovno spat in ko dvignete ograjo nazaj v navpičen položaj.

Zaradi različnih postavitev pohištva in različnih dostopov do postelje se na tržišču lahko najde različne dolžine teh varoval.  Skupno vsem pa je, da se vse zračne in varne. V opozorilo bi samo iz lastnih izkušenj dodala, da naj otroci ne hodijo poleg s škarjami, ker jih lahko enostavno prerežejo.

Mladinske postelje z robom ob strani

Če pa imate posteljo, ki ima vertikalno stranico, ki zapira vzmetnico lahko še vedno uporabite enaka varovala, izgubili boste pa funkcijo obračanja ter s tem enostavnega dostopa do postelje čez dan. Ker je ograja za posteljo precej pod vzmetnico je tudi vsakodnevno odstranjevanje mučno in naporno.

Zato imate v tem primeru, če je vzmetnica dovolj tesno ob stranici, še dodatno možnost, ki je sicer bolj iz rešitev domačega mojstra, a je zagotovo tudi uporabna in varna.

Med vzmetnico in stranico postelje potisnite po meri odrezane vezane plošče, ki je dovolj trdna in močna, istočasno pa dovolj tanka. Za boljši občutek se jo lahko tudi obleče v tekstil. S tako rešitvijo boste brez težav varovalo čez dan odstranili in otrok še bo še vedno lahko igral na svoji postelji.

Varovalo za posteljo je vsekakor odlično pomagalo za varen in miren spanec, ki si ga otrok zasluži.

Lahko noč!

 

 

 

 

Leave a Reply