Testiranje hormonov

Testiranje hormonov iz sline

Vas zanima testiranje hormonov oziroma vaša hormonska slika? Ta je zelo pomembna, saj še kako vpliva na naše počutje. Velikokrat, ko se ne počutimo najbolje, razmišljamo o vzrokih in na misel nam zagotovo pride marsikaj. Zelo redko pa ob tem pomislimo, da so za slabo počutje odgovorni hormoni, pa čeprav je to nekaj, na kar bi morali pravzaprav najprej pomisliti.

Vpliv hormonov na naše telo

Vsi namreč vemo, da obstajajo tako hormoni, ki nastajajo v našem telesu takrat, ko smo veseli in zadovoljni, kot različni stresni hormoni, ki se pojavijo takrat, ko smo zelo obremenjeni oziroma pod stresom. Vsi ti še kako vplivajo na to, kako se počutimo, kako naše telo funkcionira v določeni situaciji, kako se odziva na situacijo in vse, kar je povezano z njo. To pomeni, da imajo hormoni zelo velik vpliv na nas in na naše telo, česar se je dobro zavedati.

Hormonska slika in vpliv na počutje

Hormonska slika vpliva na naše počutje, zaradi neravnovesja na njej pa se lahko pojavijo tudi različne težave z zdravjem. Neravnovesja lahko nastanejo zaradi različnih razlogov in dejavnikov, marsikdaj pa so povezana tudi z boleznimi, preveč stresnim življenjem ali drugimi razlogi.

V takšnih primerih je pametno čim prej opraviti testiranje hormonov, na podlagi katerega lahko ugotovimo, kje se skriva težava. Če vemo, kje je vzrok, ga bomo namreč zagotovo lahko veliko hitreje in bolj učinkovito odpravili. Prav tako pa se je pametno o naših težavah pogovoriti z zdravnikom, ki nam bo znal ustrezno svetovati glede nadaljnjega zdravljenja.

Vpliv na vse plati življenja

To, kakšna je naša hormonska slika, pa ne vpliva le na naše počutje, ampak pravzaprav na vse dele našega življenja. Prav zato je tako pomembno imeti hormone v ravnovesju, saj se bomo tako lažje spopadali z različnimi izzivi, lažje opravljali svoje delo, lažje gradili odnose z bližnjimi.

Kje lahko opravite testiranje hormonov?

Če vas zanima testiranje hormonov oziroma vas zanima, kakšna je vaša hormonska slika, obiščite spletno stran holistic.si. Tam boste dobili vse potrebne informacije ter tudi navodila, kako poteka vse skupaj, kje se lahko prijavite in katere hormone vam lahko testirajo.