Termoskrčljiva folija in njena uporabnost

Za kaj vse se uporablja termoskrčljiva folija? Zakaj se zanjo uporablja takšno poimenovanje, se pod vplivom toplote skrči in zakaj je to praktično? Kakšne lastnosti ima in za kakšne namene uporabe je primerna? Kakšne izdelke se lahko sploh ovije vanjo? Kakšno zaščito nudi izdelkom in pred čim vse jo zaščiti? Je pomembno, kakšne oblike ali velikosti so izdelki, ki jih zavijemo vanjo? Kakšno folijo kupiti, da jo bomo lahko najbolj učinkovito in enostavno uporabljali ter na kaj vse je treba biti pozoren pri izbiri? Vse to boste izvedeli v članku, prav tako pa lahko vse naštete informacije dobite tudi na spletni strani intercommerce.si.

Izredna prilagodljivost

termoskrčljiva folija.jpg

Termoskrčljiva folija (shrink wrap foil) se zelo dobro prilagodi obliki predmetov, ki jih zavijemo oziroma ovijemo vanjo. Zaradi tega je primerna za pakiranje izdelkov vseh oblik, tudi tistih, katerih oblika je nepravilna in pri katerih bi imeli s pakiranjem v druge pakirne embalaže lahko težave. Narejena je namreč iz materiala, ki se pod vplivom toplote skrči, od koder izvira tudi njeno ime. Pod vplivom toplote pa se ne skrči, ampak postane tudi bolj napeta in trdnejša, hkrati pa izdelkom, ki so oviti vanjo, s tem omogoči tudi veliko večjo stabilnost.

Široke možnosti uporabe

Prav zato je takšna folija enostavna za uporabo pri vseh vrstah izdelkov. Vanjo so recimo zapakirane plastenke vode, pa tudi številni drugi izdelki široke potrošnje, ki jih kupujemo in uporabljamo vsak dan. Prav tako pa se uporablja tudi pri transportu oziroma za pakiranje palet in tovora ter še marsikje drugje. Uporablja se torej v številnih panogah, torej je zelo razširjena.

Več različnih variant

Pri tem lahko izbirate med različnimi stopnjami skrčljivosti, dimenzij in debeline, odvisno od namena uporabe. Lahko izberete tudi takšno, ki izdelke ali tovor zaščiti pred UV žarki, prav tako pa so na voljo tudi različne druge izvedbe, med katerimi lahko izbirate ter tako izbiro prilagodite svojim potrebam. Na voljo je torej širok izbor različnih možnosti, ki vam omogočajo čim večjo funkcionalnost.