Slovenska veganska kozmetika

Ponudba kozmetičnih sredstev na trgu je zelo velika. Vendar pa je slovenska veganska kozmetika zaenkrat bolj izjema kot pravilo, saj še vedno ni toliko ponudnikov, ki bi jo izdelovali. Dejstvo pa je, da takšna kozmetika ni namenjena le veganom, ampak bi jo lahko uporabljali prav vsi, ki cenijo naravne rastlinske sestavine. Prav te so namreč osnova takšnih kozmetičnih izdelkov, zaradi česar so ti prijazni tako do živali kot do okolja in seveda do naše kože.

Kaj vse vsebuje kozmetika?

Vsi ponudniki nas prepričujejo, da za lepo kožo potrebujemo številne kreme, balzame, olja, čistilce in različne druge izdelke. V resnici pa ni treba, da našo kožo po nepotrebnem obremenjujemo s številnimi kozmetičnimi sredstvi, sploh če ta vsebujejo vrsto sestavin, ki so tam le zaradi obstojnosti izdelka, njegove barve, daljšega roka uporabe in podobno, ne pa zaradi tega, da bi pozitivno vplivale na našo kožo. Bolj pomembno je, da izberemo kakovostna sredstva.

Prav zaradi tega je veganska kozmetika zelo dobra izbira. Vsebuje namreč naravne rastlinske izvlečke brez sledu raznih kemikalij, umetnih barvil, nepotrebnih konzervansov in podobnega. Takšna sredstva so zelo nežna, zato so primerna tudi za tiste z občutljivo kožo. Certifikati dokazujejo, da ne vsebujejo nobenih živalskih sestavin niti nobenih drugih škodljivih snovi, saj gre za ekološko in organsko kozmetiko visoke kakovosti.

Izberite Essentiq!

Blagovna znamka Essentiq je zasnovana kot blagovna znamka kozmetike iz naravnih sestavin, ki so skrbno izbrane in ekološke. Gre za slovensko podjetje, ki je že uspelo na številnih tujih trgih, v njihovi ponudbi pa je tudi slovenska veganska kozmetika, ki velja za zelo kakovostno, lepo dišečo in učinkovito. Na njihovi spletni strani si lahko preberete več o njej oziroma preverite prav vse sestavine, ki jih vsebuje, saj so te pri vsakem izdelku podrobno naštete. Prav tako pa so navedeni tudi certifikati, ki so jih prejeli izdelki, ter tudi to, iz česa je narejena embalaža. Ta je namreč takšna, da se jo da reciklirati ter da tako po nepotrebnem ne obremenjujete okolja z njo.

Leave a Reply