Riževi napitki

V zadnjem času je veliko različnih napitkov iz riža, soje in drugih žit, saj so rastlinski napitki odlično nadomestilo za napitke, kateri vsebujejo kravje mleko. Tako so primerni tudi za tiste, ki se izogibajo kravjemu mleku ali pa imajo različne alergije, zaradi kravjega mleka, morda celo intoleranco na laktozo. Precejšnja izbira so prav riževi napitki.

Napitki iz riža so zelo priljubljeni, saj so lahko prebavljivi in ne vsebujejo veliko maščob in beljakovin. Priprava riževih napitkov je običajno zelo enostavna, na voljo so nam pa različni, v kombinaciji z drugimi sestavinami. Ne glede na okus in zahteve, je na trgu zagotovo okus riževega napitka, ki se bo dopadel prav vsakemu posamezniku ali posameznici.

Tako so nam na voljo klasični riževi napitki, riževi napitki s čokolado, s kokosom, kakavom in vanilijo, z mandlji in dodatki kalcija, itd.  Vsekakor se na podlagi lastnih želja odločimo za ustreznega. Lahko pa poskusimo različne in se prepričamo v poln okus riževih napitkov.

Riževi napitki so iz ekološko pridelanih sestavin, tako da nam ni treba skrbeti, da bi lahko kakorkoli slabo vplivali na naše zdravje. Seveda pa je pomembno upoštevati tudi priporočeno količino uživanja in upoštevati navodila proizvajalca. Le tako lahko zagotovimo tudi pravi učinek. Napitek se lahko uživa hladen ali topel, odlično se poda pri zajtrku ali pri malici.  

Vsekakor lahko s pravo izbiro posledično vplivamo tudi na boljše zdravje in počutje. Če le izločimo nekaj prehranjevalnih navad, ki so morda slabo vplivale na naše zdravje, jih zamenjamo z bolj zdravimi in tako vpeljemo le nekaj majhnih sprememb, lahko storimo veliko. Enostavne rešitve, ki nas ne stanejo veliko in so kljub temu odličnega okusa. Kakor tudi napitki iz riža, ki so odlična alternativa drugim napitkom in so hkrati tudi zelo zdravi. Različne kombinacije pa seveda omogočajo, da vsak od nas najde pravšnji okus zase. Poln okus, za dober vsak dan.

Leave a Reply