Razlika med vrati

Vrata delimo v prvi vrsti glede na njihovo uporabo. Tako poznamo vhodna vrata, notranja vrata, garažna vrata in balkonska vrata. Prva vrata ki jih zagledamo v našem domu so vhodna vrata. Skozi ta vstopamo in izstopamo iz doma. Prav tako pa z odlično izbranimi vhodnimi vrati naredimo velik vtis na naše obiskovalce. Rvno zaradi tega je izjemno pomembno da pr izbiri vhodnih vratih namenimo veliko več časa. Le ta bodo predstavljala izgled notranjosti našega doma. Vrata so lahko izdelana iz kovine, lesa, ali umetnih mas, kot so PVC in aluminij. Vhodna vrata nam nudijo zvočno ter termo izolacijo, prav tako pa nas branijo pred vsiljivci. Zato se pri izbiri vrat vprašajmo tudi kakšen sistem zaklepanja si želimo. Bomo imeli vrata s klasičnim zaklepanjem, ali bomo imeli avtomatsko zakelpanje? Mogoče si želimo celo odklepanje vrat s čitalcem prstnega odtisa.

Druga vrata , ki jih poznamo so notranja vrata. Njihov namen je ločiti prostore med seboj ter jim hkrati dati pomembnost. Tudi med njimi je na voljo ogromna izbira med materiali iz katerih bodo izdelani (masivna, furnirana, imitacija furnirja, steklena, kombinacija materialov), kakšna bo površina vrat, ali bodo to enokrilna ali dvokrilna, mogoče celo drsna. Vedno bolj popularna so steklena vrata, ki pa jih lahko po želji tudi obarvamo, oz. si izberemo bolj mlečna stekla, s čimer si zagotovimo zasebnost v svojem prostoru. Notranja vrata so lahko izdelana tudi iz kombinacije materialov (les + aluminij). Pomembno je da z pravo izbiro vrat ohranimo harmonijo našega doma in mu s tem omogočimo dodatno vrednost.

Torej če povzamemo, čeprav vsa vrata opravljajo enako funkcijo,so na trgu na voljo različne možnosti izbire. Glede na material lahko izbiramo med masivnimi lesenimi notranjimi vrati, furniranimi ali pa imitacijo furnirja, tudi med steklenimi ali aluminijastimi vrati. In prav vsa imajo svojo ceno.

Leave a Reply