Razkužilni gel za roke je nujna oprema

Če se želite zaščititi pred okužbami in različnimi boleznimi, ki jih te povzročajo, je razkužilni gel za roke nujna oprema. Najbolje ga je vedno imeti ob sebi, pa naj si bo to v torbici, v avtu, v službi, na potovanju ali doma. Z njim si namreč lahko kjerkoli in kadarkoli na hitro razkužite roke in poskrbite za prvovrstno higieno tudi takrat, ko umivanje rok morda ni mogoče.

Dvojček razkužilo za roke z razpršilom 50ml in razkužilo gel 50 ml
https://www.azn-18.com/

Še posebej pa ga je pametno uporabiti:

  • po prihodu iz trgovine,
  • če ste prijemali denar,
  • če ste bili pri zdravniku oziroma v zdravstveni ustanovi, kjer je možnost prisotnosti okužb večja kot drugje,
  • če imate nalezljivo bolezen, saj z redno dezinfekcijo rok lahko preprečite, da bi okužili še koga.

Manjša embalaža je bolj priročna

Razkužilni gel za roke je lahko na voljo v različno velikih embalažah, vendar pa je za uporabo najbolj priročno, če embalaža ni prevelika. Tako ga boste lahko imeli res vedno s seboj, kar je vsekakor veliko bolj priročno. Poleg tega se dezinfekcijskega sredstva pri eni uporabi porabi zelo, zelo malo, zato boste lahko tudi majhno stekleničko uporabljali precej dolgo časa.

Ne pozabite na pravilno in temeljito umivanje rok

Čeravno boste kupili razkužilni gel za roke, pa vseeno ne pozabite tudi na umivanje rok. Temeljito umivanje rok je namreč prav tako učinkovito pri preprečevanju prenosa različnih okužb, hkrati pa poskrbi tudi za higieno. Za vsakdanjo rabo je umivanje rok popolnoma dovolj, ko pridete iz trgovine, od zdravnika in v drugih zgoraj naštetih primerih pa je dobro uporabiti razkužilo.

pravilno in temeljito umivanje rok

Najbolje pa je, če si roke najprej temeljito umijete, nato pa uporabite še dezinfekcijsko sredstvo. V primerih, ko nimate dostopa do tople vode in mila ter si tako ne morete temeljito umiti rok, pa vam bo razkužilo v priročni steklenički prišlo še bolj prav. Če ga še nimate v torbici, v avtu ali doma, potem si ga čim prej priskrbite, saj nikoli ne veste, kdaj ga boste potrebovali.