Prevajanje in cenik storitev

prevajanje cenik jezikov

Ste pravkar v iskalnik vpisali ključno besedo prevajanje cenik? Potem vas gotovo zanima, kakšna je cena za prevajanje. Pri tem pa je treba najprej vedeti, da različne agencije slednjo zaračunavajo na različne načine. Nekatere jo zaračunavajo glede na tako imenovano avtorsko polo ali avtorsko stran, druge pa na druge načine. To je treba upoštevati tudi pri izračunavanju cen in njihovem primerjanju.

V kolikor torej v iskalnik vpišete prevajanje cenik, boste dobili kar nekaj zadetkov, med katerimi so predvsem spletne strani raznih agencij, ki ponujajo to storitev. Običajno imajo na spletni strani napisane tudi cene. Kot že rečeno, pa je treba biti pri primerjavi pozoren na to, na kakšen način se te zaračunavajo, saj ima vsaka agencija za to svoja pravila oziroma se pravila od agencije do agencije razlikujejo.

Pri tem pa je včasih cena za prevod določenega besedila nekoliko odvisna tudi od tega, kako hitro potrebujete nek prevod, kako dolgo je besedilo, ki ga je treba prevesti, za kateri jezik gre ter tudi od drugih okoliščin. Običajno se da z agencijo domeniti tudi za nižjo ceno, v kolikor bo šlo za dolgoročno sodelovanje ali pa v kolikor gre za večjo količino besedil. V tem primeru kar povprašajte, če vam lahko pripravijo posebno ponudbo oziroma če so vam na voljo kakršne koli ugodnosti.

Pri tem pa na to, koliko boste plačali za prevod, ki ga potrebujete, vpliva tudi vrsta besedila, za katero gre. Nekatera besedila so namreč bolj zahtevna od drugih, zato prevajalcu vzamejo več časa oziroma mora imeti za ustrezen prevod določena specifična znanja. To še posebej velja za sodna besedila, ki jih lahko prevajajo le zapriseženi sodni tolmači.

V primeru, da vas zanima prevajanje cenik, je torej najbolje poslati kar povpraševanje agenciji. Vanj navedite čim več informacij o tem, kaj točno potrebujete in do kdaj mora biti delo opravljeno, po potrebi pa vas bodo še kontaktirali in povprašali za dodatne informacije, ki jih potrebujejo za to, da vam pripravijo ponudbo.