Poskrbite za zaščito vaših rok

Ko pride do zaščite kože na izpostavljenih delih telesa, je še kako pomembno katero kozmetiko uporabimo. Roke so, poleg obraza, eden izmed najbolj izpostavljenih predelov naše kože. Zato je zelo pomembno, da jih ustrezno zaščitimo in jim damo nego, ki jo potrebujejo. Krema za roke je zelo pomembna preventiva poškodbe rok. Ko rečemo poškodbe imamo v mislih razpoke, razjede, suha koža, otekanje in podobno. Kdaj si namazati roke? Pred spanjem? Zjutraj? Popoldne?

Dejstvo je, da je najboljša zaščita in preventiva bolj pogosta raba krem. Krema za roke ima svoje učinke v odvisnosti od trenutka uporabe. morda bi lahko celo rekli, da je kremo najbolje nanesti pred spanjem. Takrat bo krema imela največji učinek. To pa zato, ker ponoči mirujemo, spimo, telo se regenerira oziroma obnavlja, in krema za roke lahko brez večjih težav deluje. Če jo uporabljamo čez dan, je njen učinek seveda omejen. Roke so konstantno obremenjene, posledično se nanos kreme obrablja hitreje. Kar pa pomeni, da je potreben večkratni nanos za trajnejšo zaščito.

Zelo pogosto lahko na forumih zasledimo vprašanja katero kremo uporabiti. Lahko bi se omejili na proizvajalce, vendar bi to bila zgolj reklama. Dejstvo je, da je potrebno poiskati tisto kremo, ki nam najbolje ustreza. Nekatere so zelo mastne, kar je sicer lahko kar pozitivno. Ampak morate se vprašati ali vam bolj mastne kreme lahko povzročijo preglavice pri vašem delu. Če opravljate pisarniško delo si verjetno ne želite imeti mastnih rok. Verjetno so najbolj udobne tiste kreme, ki se zelo hitro vpijejo in nudijo takojšno olajšanje. Če imate močne razpoke, ki so lahko posledica delovnih pogojev, potem je seveda potreben obisk zdravnika, ki vam bo glede na vaše stanje predpisal ustrezno zdravilno kremo. Verjetno takšno, ki jih na policah povprečne trgovine ni mogoče najti. Torej, katera krema je tista, ki vam bo nudila udobje, je odvisno od stanja vaših rok in dela, ki ga opravljate.

Leave a Reply