Podvodna kamera navdušuje otroke

Največ družinskih fotografij in video posnetkov vedno nastane na dopustu. Če tudi vaša družina tega preživlja ob morju, potem je podvodna kamera nujna. Z njo boste ujeli neprecenljive trenutke, ki bodo za vedno ohranjeni ne le v vašem spominu, temveč tudi na spominski kartici.

Športna podvodna kamera

Snemanje podvodnega sveta je bilo nekoč privilegij profesionalcev. S tem, ko so se pred desetletjem pričele množično pojavljati male športne kamere, pa je podvodna fotografija postala dostopna vsem. Mini kamere, ki snemajo na spominsko kartico, imajo namreč tudi vodotesno ohišje. Z njim je uporaba na morju, ob rekah in jezerih ter tudi na bazenih povsem enostavna.

Športne kamere so na voljo po precej zmernih cenah, zato se za njihov nakup družine odločajo vse pogosteje. Tudi kot darilo otroku ob rojstnem dnevu ali drugem slavnostnem dogodku niso več nobena posebnost. Zakaj? Ker dobi s tem otrok kamero, s katero lahko fotografira in snema najrazličnejše aktivnosti, pri katerih bi nas za večjo kamero ali fotoaparat sicer skrbelo, da bo prišlo do okvare. Športne kamere so namreč trpežne, za njihovo uporabo pa ni potrebno nikakršno znanje o fotografiji ali snemanju. Športna oziroma podvodna kamera se enostavno vključi in izključi, to pa je tudi vse. Celo mirna roka ni potrebna, saj je poskrbljeno za pomoč pri stabilizaciji slike.

Otroci obožujejo vodo

Razlog, da je podvodna kamera želja skoraj vsakega otroka, je prav v tem, da so otroci nad vodo navdušeni. Morje ali bazen sta priložnost za zabavno gibanje in tudi druženje, plavanje pod vodo in opazovanje sveta pod gladino pa vedno prinaša nova doživetja. Kaj pa tisti otroci, ki jih plavanje ne veseli in se potopa bojijo?

Pri teh je lahko podvodna kamera še bolj priročna. Marsikateri se glave najprej ne upa potopiti, a če lahko snema dogajanje pod gladino, na strah enostavno pozabi. Morska trava, ježki in ribe, ki so ga prej strašili, se naenkrat zdijo manj grozeči. Tudi zanje postaneta plavanje in potapljanje zabavna.

Kako poskrbeti za največ užitka?

Da bo podvodna kamera na varnem, naj jo ima otrok pritrjeno na zapestje, da je med plavanjem in potapljanjem ne bo izgubil – pa tudi pri kakšnem vratolomnem skoku v vodo ne. Sicer pa ga opremite z osnovno potapljaško opremo, torej s plavutmi, masko in dihalko. Tako bo lahko snemal s površja, ali pa se tudi potopil nekaj metrov v globino in zabeležil še več zanimivosti.

Leave a Reply