PLC programiranje za vsakogar

PLC programiranje – VRD Dankon

Komu je namenjeno PLC programiranje, za kaj se ga uporablja in kje se ga naučiti? Če vas zanima več o tem področju, lahko na internetu o njem zagotovo najdete več informacij kot kdaj koli prej. Še več informacij o njem pa boste dobili na temu namenjenemu izobraževanju, kakršna se izvajajo tudi v Sloveniji v sodelovanju med partnerskimi podjetjema Siemens in VRD Dankon.

Kako vstopiti v svet krmiljenja?

PLC programiranje se uporablja za krmiljenje procesov oziroma za to, da avtomatiziramo določen proces – torej, da poskrbimo, da ta poteka avtomatizirano, utečeno in s tem predvidljivo in brez napak. Prav zaradi tega v sodobnem času avtomatizacija postaja vedno bolj cenjena, in to na prav vseh področjih. Prav zaradi tega se vedno več ljudi zanima tudi za krmiljenje oziroma se ga želi naučiti.

Pri tem je pomembno tako teoretično znanje kot tudi praktično, zato se boste krmiljenja najlažje naučili na tečaju oziroma izobraževanju, kjer vam bo izkušen mentor:

  • predstavil vso potrebno opremo za krmiljenje in kako se jo uporablja,
  • razložil, kako poteka PLC programiranje in kakšna programska oprema se pri tem uporablja,
  • seznanil z različnimi možnostmi, ki jih omogoča oprema za krmiljenje,
  • naučil krmiljenja enostavnih procesov tako v teoriji kot v praksi.

Nadgradite svoje znanje krmiljenja

Ko boste enkrat že obvladovali osnove krmiljenja oziroma po obisku tečaja za začetnice, pa lahko svoje znanje tudi nadgradite na različnih nadaljevalnih tečajih. Na njih se boste lahko še bolj poglobili v PLC programiranje in različne možnosti, ki jih to ponuja. Naučili se boste krmiljenja tudi bolj kompleksnih procesov, pri čemer boste dobili veliko konkretnih praktičnih napotkov, ki vam bodo lahko pomagali pri samostojnem delu.

Kje najti informacije o tečajih?

Če vas zanima tečaj krmiljenja, pa naj bo to začetni ali nadaljevalni, potem obiščite spletno stran dankon.si, kjer boste našli vse potrebne informacije. Izvedeli boste, kakšni tečaji so sploh na voljo, kakšen je njihov program in kaj se boste na njih lahko naučili, pa tudi to, kdaj in kje potekajo takšni tečaji in kje se lahko prijavite nanje.