Pedikura in nega nog

Ko govorimo o pedikuri, pravzaprav govorimo o negi nog in stopal. Pedikuro so izumili za kozmetične, terapevtske in medicinske namene in lahko omaga pri preprečevanju bolezni in motenj nohtov. Pedikura je razširjena po vsem svetu, predvsem med ženskami. Seveda pa pedikura ni omejena samo na nohte. Odmrle kožne celice so tudi na dnu nog, katere s pomočjo grobega kamna podrgnemo z nog.

Ljudje so svoje nohte pedikirali že več kot 4000 let nazaj v južnem Babilonu. Plemiči so uporabljali zlate pripomočke za pedikuro in manikuro. Uporaba laka za nohte pa sega še dlje in sicer 3000 let pred našim štetjem. Barva laka se je razlikovala od statusa ljudi, ki so ga uporabljali. Na primer v dinastiji Ming so svoje nohte lakirali z rdečo in črno barvo. Pedikurna industrija je občutno rast doživela leta 2000, ko je na trg prišlo približno 50.000 kozmetičnih salonov. Pedikura ponavadi traja od 45 minut do ene ure. To pa se zelo pozna pri visoki urni taksi pedikerjev. Obstajajo različne vrste pedikur. Nekatere izmed njih so bolj znane, nekatere manj.

Redna pedikura, je preprosto zdravljenje, pri katerem noge namakamo, ribamo s kamenčki, striženje in oblikovanje nohtov,masaža stopal in lakiranje nohtov. Vedno bolj postaja razširjena Spa pedikura, pri kateri je postopek isti kot pri redni, le da se uporablja še zdravilno blato, alge ali maske. Zanimiva pa sta čokoladna in sladoledna manikura pri katerih se v pedikuro vključi tudi namakanje nog v čokoladnem ali sladolednim namakanjem.

Z vidika stranke je klasična pedikura čisti užitek, hkrati pa tudi zdravljenje. Kakovostna pedikura je potrebna, ker večino časa stojimo na svojih nogah, zato je pritisk nanje ogromen. Če ste se odločili, da želite priti do boljšega počutja in da želite da so vaše noge urejene obiščite specializirani kozmetični salon Kranj za izvajanje pedikure.

Leave a Reply