MENSTRUALNA SKODELICA JE ENOSTAVNA IN VARNA

Menstrualna skodelica predstavlja napredek v lajšanju menstrualnih dni. Vložki in tamponi so skoraj že preteklost, saj menstrualne skodelice predstavljajo precej enostavnejši način uporabe. Vstavljanje skodelice je sila preprosto. Na začetku se je zgolj potrebno malce privaditi na spremembo in se posloviti od vložkov ter tamponov.

Skodelica je zasnovana iz posebnih materialov, natančneje iz medicinskega tekočega silikona, ki je nožnici prijazen in ne povzroča nikakršnih dražljajev. Ne vsebuje lateksa in je brez BPA. To pa je zelo pomembno predvsem za tiste uporabnice, ki se pri menstruaciji srečujejo s pogostim vnetjem, alergijami ali glivičnim obolenji.

Poleg uporabnosti je menstrualna skodelica prijazna tudi do denarnice. Ni skrivnost, da vsi higienski pripomočki predstavljajo precejšen finančni zalogaj. In to na mesečni ravni. Strošek, ki se mu na žalost ne morete ogniti. Sicer že nekaj časa krožijo ugibanja o možnem subvencioniranju higienskih pripomočkov, a je to žal daleč od uresničitve. Zato pa je menstrualna skodelica še en dodaten razlog za uporabo, namreč življenjska doba skodelice se meri v letih, kar pomeni, da z enim nakupom lahko uporabnice privarčujejo več sto evrov. Kaj pa uporaba? Že res, da je uporaba vložkov preprosta, a je potrebna redna in dokaj pogosta menjava, odvisno od intenzitete menstruacije. Enako je s tamponi. Njihova uporaba pa je lahko še bolj neprijetna, saj jih je potrebno vstaviti precej globoko, kar pa je lahko za nekatere uporabnice dokaj neprijeten občutek. Menstrualna skodelica se vstavi bistveno manj globoko. Po vsej verjetnosti pa se lahko zgodi, da je na začetku prisoten rahel občutek negotovosti in neprijetnost, kar je povsem normalno. A se z redno uporabo menstrualnih skodelic zelo hitro navadimo. Ko se le ta napolni pa jo zgolj izpraznimo in umijemo s toplo vodo, lahko pa jo tudi razkužimo s prekuhano vodo, kateri med vretjem dodamo sodo bikarbono. Slednje naredimo v primeru obarvanosti skodelice.

Leave a Reply