Lovilci olj za parkirišča

lovilec olj - aquafix

Kako ustrezno poskrbeti za odvodnjavanje parkirišč in drugih podobnih površin? Na asfaltiranih parkiriščih namreč pogosto ostajajo madeži oziroma lužice olja in goriva, ki lahko onesnažijo podtalnico, zato je pomembno, da na njih ni poskrbljeno le za odvodnjavanje meteorne vode, ampak da so na parkiriščih nameščeni tudi lovilci olj. Olja in goriva namreč skupaj z meteorno vodo lahko pridejo v podtalnico ali zaidejo v vodne vire in povzročijo onesnaževanje. Na srečo je to mogoče zlahka preprečiti, saj so danes sistemi za odvodnjavanje, ki se uporabljajo na parkiriščih, že zelo sofisticirani ter opremljeni z vsemi potrebnimi dodatki.

Ločevanje lahkih tekočin od meteorne vode

Olja in goriva so lažja od vode, zato se od nje zlahka ločijo. Lovilci olj oziroma separatorji lahko tako učinkovito preprečijo, da bi se olja in goriva skupaj z meteorno vodo izlila v podtalnico oziroma poskrbijo za to, da se lahko odpadna voda varno vrne v naravni krog, ne da bi ga onesnažila. Zato se morajo uporabljati ne le na vseh asfaltnih parkiriščih, ampak je zelo pomembno, da jih uporabljajo tudi:

  • bencinske črpalke,
  • industrijski obrati,
  • mehanične delavnice,
  • avtopralnice,
  • skladišča nevarnih snovi,
  • drugi podobni obrati.

Na voljo so številni modeli

Lovilci olj so na voljo v različnih izvedbah. Lahko so narejeni iz jekla, betona ali odporne in močne plastične mase, ki dobro prenaša obremenitve in ima zelo dolgo življenjsko dobo. Pri tem imate na razpolago različne dimenzije, med katerimi lahko izbirate. Pri izbiri je poleg tega, da izberete model, ki vam ustreza glede na vaše potrebe, pomembno predvsem to, da izberete kvaliteto.

S tem boste poskrbeli za zanesljivo delovanje in dolgo življenjsko dobo separatorja. Zaradi tega vam vsekakor svetujemo, da si ogledate ponudbi na spletni strani hauraton.si, kjer vas čaka velika izbira različnih modelov. Gre za nemško kvaliteto, na katero se zagotovo lahko zanesete. Po potrebi jih lahko tudi kontaktirate in se z njimi posvetujete o tem, kateri model bi bil najbolj primeren za vaše potrebe.