LDPE folija iz polietilena

Polietilenska oziroma LDPE folija je široko uporabna v najrazličnejše namene. Pogosto se jo uporablja tudi za pakiranje oziroma embaliranje, pa tudi za pokrivanje ali zaščito različnih izdelkov pred dežjem ali drugimi vremenskimi vplivi. To še posebej velja za gradbeni material in druge izdelke na gradbiščih, ki jih na tak način lahko učinkovito za zavarujemo. V ta namen se največkrat uporablja tako imenovana gradbena LDPE folija, na voljo pa so tudi folije drugih vrst v različnih izvedbah, dimenzijah in debelinah, med katerimi lahko izbirate.

Še bolj kot samo pokrivanje ali ovijanje izdelkov pa je kot zaščita učinkovito, če čez izdelek, tovor, gradbeni material ali karkoli drugega poveznete rokav, ki je narejen iz takšne polietilenske folije. Prav tako je LDPE folija lahko tudi osnova za izdelavo različnih polrokavov, formatov in vreč, torej je na voljo v različnih oblikah, zaradi česar je zaščita izdelkov še bolj učinkovita in tudi lažja, saj gre že za polizdelek, kar je veliko bolj praktično in močno olajša delo. Poleg tega pa je na tak način nek izdelek, tovor, gradbeni material, paleta ali kaj drugega tudi veliko bolje zavarovana.

Med drugim so na voljo tudi tako imenovane paletne vreče iz polietilena, ki so namenjeni zaščiti vseh vrst palet in tovora na njih. V različnih industrijah in proizvodnih obratih pa tudi marsikje drugje se namreč pogosto za transport tovora uporabljajo euro palete, ki jih je najlažje zaščititi tako, da uporabimo polietilenske oziroma plastične paletne vreče.

Te so na razpolago v različnih dimenzijah, ki jih prilagodite glede na velikost palete in tovora na njej. Poleg tega pa takšne paletne vreče ne omogočajo le zaščite celotnega tovora s paleto vred, ampak poskrbijo tudi za njegovo večjo stabilnost in s tem veliko lažji transport. Na tak način lahko palete skladiščite tudi na prostem oziroma poskrbite za to, da tudi med daljšim skladiščenjem tovor na njih ne bo prišel v stik z vlago in prahom, kar se brez ustrezne zaščite lahko namreč hitro zgodi.