Kje se uporabljajo kanalete z rego?

kanalete z rego - uporaba v mestnih središčih

Kanalete z rego so namenjene diskretnemu oziroma skorajda neopaznemu odvodnjavanju meteorne oziroma odpadne vode iz različnih vrst površin. Običajno se vgrajujejo predvsem tam, kjer bi kakšne druge oblike rešitev za odvodnjavanje lahko kazile videz površine – recimo na mestnih trgih in drugih podobnih površinah, kjer je poleg funkcionalnosti odvodnjavanja pomemben tudi končni estetski izgled takšnega sistema ter hkrati to, da ta ni moteč za uporabnike. Zato mora imeti nizko vgradno višino, zaradi katere se praktično skrije v tla in deluje resnično diskretno.

Funkcionalna in estetska rešitev za odvodnjavanje

Kanalete z rego predstavljajo funkcionalno in estetsko rešitev za odvodnjavanje in enakomerno distribuiranje meteorne vode. Pokrov z rego je namenjen nadomeščanju rešetke, ki se običajno uporabljajo za prekrivanje kanalet, s čimer se prepreči, da bi vanje zašle različne odpadne snovi. Namesto same rešetke se lahko uporabi tudi rešetka z rego ali zgolj sama rega, ki je običajno narejena iz nerjavečega ali pocinkanega jekla.

Zaradi izbire materiala dolgo ohrani svoj videz, saj je takšen material dobro odporen na vse vremenske pogoje in mehanske dejavnike, pa tudi na korozijo. Sam pokrov z rego je tudi konstrukcijsko ojačan, kar poskrbi za ustrezno stabilnost in trajnost celotnega sistema za odvodnjavanje.

Površine, kjer je smiselno uporabiti kanalate z rego

Številne površine zahtevajo ureditev odvodnjavanja na čim manj opazen način. Kot že rečeno, se kanalete z rego največkrat uporabljajo na mestnih trgih in pri ureditvi samih mestnih središč, kar pa ne pomeni, da je to edina možnost uporabe. V resnici se zelo dobro obnesejo tudi pri uporabi na zasebnih površinah, zato je škoda, da se le malo ljudi odloča za njihovo vgradnjo pri ureditvi odvodnjavanja v okolici svoje hiše. Zaradi svoje diskretnosti in zmogljivosti namreč predstavljajo izvrstno rešitev za:

odvodnjavanje s kanaletami z rego
  • površine, na katerih je potrebna nizka vgradna višina,
  • površine, kjer mora biti odvodnjavanje čim manj opazno,
  • površine s posebnimi arhitekturnimi zahtevami,
  • površine, ki morajo biti estetsko skladno urejene,
  • dovoze in dvorišča hiš, ki so prekriti s tlakovci,
  • za dvorišča, kjer je položen naravni kamen,
  • za površine, ki so tlakovane z granitnimi kockami.

Pri tem je med seboj možno kombinirati več različnih modelov kanalet in pokrovov z rego, tako da si lahko oblikujete rešitev za odvodnjavanje za različne obremenitve. Tako lahko poskrbite za optimalno rešitev glede na površino, kamor bo tak sistem vgrajen.