Kateri električni radiator kupiti in kakšno moč izbrati?

kateri električni radiator kupiti.png

Kakšno moč grelnika izbrati in kako izračunati, koliko električne energije bo porabil za svoje delovanje? Kateri električni radiator kupiti za ogrevanje določenega prostora? Kaj je treba poleg same moči grelnika še upoštevati pri nakupu, da izberete model, ki bo kar se da najbolje služil svojemu namenu in poskrbel za ogrevanje, kakršnega potrebujete?

Različni modeli za različne potrebe

Težko je reči, kateri električni radiator kupiti, saj so potrebe uporabnikov zelo različne. Določen model tako lahko nekomu izvrstno ustreza, medtem ko nekdo drug z njim ne bo najbolj zadovoljen. Prav zaradi tega je pred nakupom treba natančno preučiti specifike posameznih modelov in med njimi nato poiskati takšnega, ki ustreza vašim potrebam. Tako bo odločitev lažja, po nakupu pa boste z izbranim modelom tudi bolj zadovoljni, saj boste lahko z njim poskrbeli za ogrevanje, kakršnega potrebujete. Pred izbiro se zato velja vprašati:

  • kateri prostor želite ogrevati,
  • kam boste grelnik namestili,
  • boste grelnik kombinirali z drugim načinom gretja ali ga boste uporabljali samostojno,
  • kako velik je prostor,
  • kako dobro je prostor izoliran,
  • kakšne so povprečne zimske zunanje temperature,
  • kakšno temperaturo v prostoru želite doseči,
  • bi želeli grelnik upravljati ročno ali na daljavo,
  • potrebujete še kakšne druge funkcije pri ogrevanju.

Moč grelnika naj bo prilagojena vašim potrebam

električni radiator

Pri vprašanju, kateri električni radiator kupiti, pa je treba razmisliti tudi o tem, kakšno moč grelnika se najbolj splača izbrati. Marsikomu številke, ki ponazarjajo moč posameznega modela, ne povedo prav veliko, zato je bolje pri proizvajalcu ali ponudniku preveriti, za kakšno kvadraturo prostora je primeren določen model.

Tako si boste vsekakor veliko lažje predstavljali, ali bi bil določen model primeren za vas ali pa v ta namen morda potrebujete takšnega z višjo močjo. Vsekakor pa ni nič narobe, če kupite grelnik z nekoliko višjo močjo, kot jo navaja proizvajalec za določeno kvadraturo, saj bo tako zagotovo dovolj učinkovit za vaš prostor, hkrati pa ima vsak električni grelnik tudi različne stopnje delovanja, s katerimi lahko ogrevanje prilagajate svojim trenutnim potrebam.