Karitejevo maslo

Zagotovo ste že slišali za snežno belo in putru podobno karitejevo maslo, ki prihaja naravnost iz Afrike, kjer ga že vrsto let uporabljajo za nego kožo v njihovem brutalnem podnebju. V kolikor še niste slišali za ta kozmetični čudež, vam ga bomo predstavili danes, svetujemo vam, da si podrobno preberete ta članke, nato pa ne varčujete s časom in ga hitro naročite v spletni trgovini in ga začnite uporabljati, verjamite nam, telo vam bo hvaležno in vi se boste v svoji koži čez vrsto let počutili prav tako dobro, če ne celo boljše kot se sedaj, vaši vrstniki pa se bodo spraševali v čem je vaša skrivnost in vam potihem zavidali vaš mladosten videz.

Kot smo že omenili karitejevo maslo pridelujejo in uporabljajo v Afriki, kjer karite pomeni kar življenje, to vam da vedeti, da je za njih izjemnega pomena. Tam ga uporabljajo tako za nego kot za zdravljenje, celo uživajo ga za prehrano. Kar se tiče nege, je karite maslo polno v maščobi topnih vitaminov kot sta vitamin A in vitamin E, pa protivnetno sestavino imenovano alantoin, ki pomirja razdraženo in občutljivo kožo. Karite maslo kožo vlaži in neguje, s tem pa ji veča prožnost in elastičnost. V Afriki pa ga uporabljajo tudi kot zaščito pred soncem. Ker je Karite maslo zelo mastno,, se uporablja za masažo, najbolj pa je priljubljeno pri nosečnicah, saj deluje kot odlična preventiva pred strijami, ki nastanejo prav zaradi neprožnosti kože. Neprožna koža se namreč ne more prilagoditi spremembam in raztegovanju kože, zato popoka, rezultat tega pa so strije.

Če odlično deluje na elastičnost kože nosečnic in preprečuje nastanek strij, pa deluje pra tako odlično na elastičnost starajoče se kože, ki svojo prožnost z leti vse bolj izgublja. Prav tako je karite maslo odlično tudi za nego las, saj jim daje prožnost, s tem pa preprečuje lomljenje las, iz istih sestavin kot lasje pa so tudi nohti, zato bo prav tako odlično deloval pri povečevanju prožnosti lomljivim in suhim nohtom, zato si ga le vmasirajte v nohte vsak večer pred spanjem. Pa veste kam ga lahko še vmasirate? Na komolce in trdo kožo na petah.
Naj vas za konec opozorimo še na to, da je karitejevo maslo v naravnem stanju v trdi obliki, zato ga predhodno segrejte. Lahko pa ga tudi zmešate s kakšnim drugim oljem, proti strijam bi bila odlična kombinacija karite masla in mandljevega olja. V kolikor naredite pravo mešanico, lahko ustvarite tudi čudovito masažno ploščico, ki se počasi topi ob stiku s kožo in telesno temperaturo. Če je masažna ploščica pretekoča, ji lahko dodate tudi kakavovo maslo, ki ji bo dalo tudi čudovit vonj po čokoladi.

Leave a Reply