Kanaleta za odvodnjavanje iz kvalitetnih materialov

kanaleta za odvodnjavanje Hauraton

Kanaleta za odvodnjavanje je lahko narejena iz različnih materialov. Vsekakor pa mora biti material, iz katerega je narejena, primerno vzdržljiv in hkrati ustrezno izbran tudi glede na to, kam bo vgrajena oziroma kakšen bo namen njene uporabe. Ker so površine, kamor vgrajujemo sisteme za odvod vode, zelo raznolike, morajo biti temu prilagojene tudi takšni sistemi, zato je pri njihovi izbiri vedno treba izhajati iz površine, kamor jih nameravamo vgraditi. Na tak način mora biti izbrana tudi kanaleta za odvodnjavanje.

Beton je zelo odporen in vzdržljiv material

Kanaleta za odvodnjavanje je lahko narejena iz betona. Beton velja za zelo odporen in vzdržljiv material, zato ga že od nekdaj uporabljajo za rešitve za odvod vode. Primeren je za uporabo na različnih površinah in dobro prenaša različne zunanje dejavnike. Žal pa zaradi njih, pa tudi zaradi velikih obremenitev ali dotrajanosti lahko razpoka, kar pa danes ne predstavlja več nobenega problema: možno ga je namreč že pred izdelavo izdelkov iz njega ojačati tako, da do tega ne pride. Torej je možno izdelati prav poseben beton, ki je še bolj odporen in vzdržljiv, in prav to jim je uspelo v nemškem podjetju Hauraton, kjer se nenehno trudijo na čim bolj inovativen način izboljšati svoje proizvode, da bi bili ti še boljši. Beton so tako ojačali z dodatnimi vlakni, zaradi česar so njihovi proizvodi, ki so narejeni iz njega, sedaj še trdnejši.

Zelo praktično rešitev predstavlja tudi umetna masa

kanalete za odvodnjavanje

Pri tem pa se inovativnost podjetja Hauraton še ne konča: svoje proizvode namreč izdelujejo tudi iz drugih, morda še celo bolj zanimivih in inovativnih materialov. Eden od njih je na primer tako imenovani reciklirani kompozit. Gre za reciklirani material oziroma reciklirano umetno maso, ki je zasnovana tako, da zelo dobro prenaša obremenitve. Zaradi tega je tudi nadvse vzdržljiva, poleg tega pa – kot vse plastične umetne mase – tudi trajna.

Tako imajo izdelki, ki so narejeni iz nje, nadvse dolgo življenjsko dobo in ves čas uporabe ne spremenijo svojega videza, ampak ostajajo enaki in enako funkcionalni, ne glede na to, koliko let jih uporabljamo. Še ena njihova pomembna prednost v primerjavi z drugimi materiali pa je ta, da ima umetna masa zelo nizko težo. Tako imajo nizko težo tudi izdelki, ki so narejeni iz nje, s tem pa se močno olajša tako njihov transport kot tudi rokovanje z njimi na gradbišču oziroma sama vgradnja.