Kakovostni parketi

Onis d.o.o., Dunajska cesta 116, 1000 Ljubljana

Parketi predstavljajo odlično in tradicionalno talno oblogo, ki navdušuje že mnogo let s toplino lesa, domačnim vzdušjem ter prijetnim videzom. Če iščete kakovostno talno oblogo, potem je to vsekakor dobra izbira, ne glede na to, kateri prostor opremljate, pri čemer imate na voljo veliko različnih možnosti.

Izbirate namreč lahko med različnimi vrstami lesa, med številnimi barvnimi odtenki, med različnimi načini polaganja itd. Tako lahko v ponudbi najdete primerno talno oblogo zase, s katero boste res zadovoljni vrsto let.

Klasični masivni parketi

Najbolj cenjeni so zagotovo klasični masivni parketi, ki že tradicionalno veljajo za eno najboljših talnih oblog. Če vam kakovost veliko pomeni ali iščete brezčasno trajnost, potem je to zagotovo prava izbira za vas. Pri tem imate na voljo različne debeline in širine deščic, pa tudi različnih vrst lesa – ne le domačih, ampak tudi tropskih. Tako lahko vsakdo najde vrsto lesa po svojem okusu oziroma glede na svoje želje. Nekaj pazljivosti pri izbiri je treba le, če imate talno gretje, saj je v tem primeru zaradi toplotne prevodnosti pomembno, da talna obloga ni predebela. V primeru, da imate talno gretje, se je pred izbiro talno obloge dobro prepričati, kako dobro toplotno prevodnost ima. To velja tudi za masivni les – če je njegova debelina 10 ali 15 mm, ga lahko kombinirate tudi s talnim gretjem.

Ribja kost

parketi ribja kost

Zelo modni in priljubljeni so tudi parketi v videzu ribje kosti. Gre za tradicionalno tehniko, ki poskrbi za zelo lep videz prostora oziroma tal.

Diagonalna postavitev deščic namreč poskrbi za to, da prostor optično izgleda večji, kar je vsekakor velik plus.

Ribja kost je tako dobra izbira tako za velike kot majhne prostore, primerna pa je tako za hiše, stanovanja kot pisarne in vse druge prostore.

Poskrbite za pravilno polaganje!

Pri tem pa je pomembno tudi to, da poskrbite za pravilno polaganje. To mora biti izvedeno strokovno in precizno, saj to močno vpliva na končni rezultat in s tem tako na videz kot na obstojnost talne obloge. Zato je pomembno, da za polaganje poskrbijo čim bolj izkušeni mojstri, na katere se lahko popolnoma zanesete. Pri tem mora biti seveda poskrbljeno tudi za ustrezno zaščito, mojstri pa vam bodo najbolje znali pojasniti tudi, kako poskrbeti za čim boljše vzdrževanje.