Kako je sploh prišlo do spodnjic?

Serijsko izdelovanj spodnjega perila sega v čas Napoleonove vladavine, ki pa do uporabnic ni bli predvsem prijazno. Takrat je v modi prladoval korzet oziroma steznik. Glavna sestavina tega nezdravega spodnjega perila pa so bile jeko ali kitove kosti. V 19. stoletju je bilo očitno dovolj zdravstvenih težav zaradi korzetov, da so se odločili za nekakšnega pajaca, ki je segaod gležnjev do vratu. Prednost pajacev pa je bila ta, da je ta kos oblačila oogočal dihanje in bil še vedno dovolj spodoben. V zadnjih 20 letih se v dojemanju spodnega perila dogajajo številni preobrati. Za naše babice je bilo najpomembnejše, da bombaž ni bil pregrob, da je tkanina trpežna in pralna in predvsem pa, da je spodnje perilo zaščitilo ledvice in mehur.

Če je odnje perilo pravilno izbro, naredi vsako žensko zapeljivo in samozavestno. Osnova vsake urejene ženske garderobe so ravno spodnjice. Saj veste, bolj samozavestno se počutite, če imate na sebi zapeljivo spodnje perilo. Poleg nasmeha pa je samozavest najboljši modni dodatek.

Modrčki, tangice in hlačke so osnovni kosi na katerih sloni celotno spodnje perilo. K popolni kolekciji zraven seveda spadajo še spalne srajčke, babydolli in korzeti. Ja seveda, ne smemo pozabiti še nogavice v različnih izvedbah in za piko na i še pasovi za nogavice. Pri tem domišljija skoraj nima meja: različni materi ali čipka in prosojne tkanine, različne barve in pikantni kroji ustvarijo modele, ki spodnje perilo naredijo za najmočnejše orodje ženske zapeljivosti. Zatorej, pustimo domišljiji prosto pot in si izberimo najljubše cunjice, ki nas bodo naredile še zapeljivejše. Prav zagotovo pa se poleg zapeljivega spodnjega perila spodobijo lepi škornji.

Leave a Reply