Iščete kakovosten vitamin D3 za otroke?

Vitamin D3 za otroke je nekaj, kar dobro pozna vsak starš. Že od rosnih dni ga morajo namreč mladi starši dodajati dojenčkom, saj s tem poskrbijo za pravilen razvoj njihovih kosti oziroma za to, da se lobanjska kost pravilno zaraste. Da je to pomembno, vemo že kar nekaj desetletij, s čimer so se številne težave otrok in mladostnikov izkoreninile oziroma ima v razvitem svetu le še redkokateri probleme s kostmi, kakršni so bili pri otrocih nekdaj precej pogosti. Poleg tega pa ima takšen dodatek tudi razne druge pozitivne učinke, zato je njegovo jemanje še toliko bolj pomembno.

Nekoč je bil rahitis pogosta bolezen

Rahitis je ena od bolezni kosti, ki jo danes v razvitem svetu praktično ne poznamo več. Za to je zaslužen tudi vitamin D3 za otroke, ki ga otroku dandanes dodajajo že takoj po rojstvu. Na tak način je poskrbljeno za pravilen razvoj njihovih kosti in za to, da se izognejo raznim kostnim boleznim. Nekoč ni bilo tako, dandanes pa je drugače, kar je dokaz, kako pomemben je vitamin D3 za otroke in kakšne pozitivne učinke na razvoj njihovih kosti ima, zato je jasno, da ga morajo dojenčki nujno dobiti že takoj po rojstvu in da ga morajo jemati tudi otroci, saj je to bistveno za zdrav razvoj.

Pozitivne vpliv na kosti, zobe, imunski sistem …

vitamin d3 za otroka

Vitamin D3 za otroke zagotovo zelo pomembno vpliva na različne dele telesa. Kot že rečeno, je zelo pomemben za pravilen razvoj kosti pri dojenčku oziroma malčku in za preprečevanje različnih kostnih bolezni, kot je na primer rahitis, ki ga danes prav po zaslugi jemanja omenjene snovi skorajda ne poznamo več. Vpliva namreč na pravilno absorpcijo kalcija, ki je za kosti zelo pomemben mineral ter jih naredi bolj močne oziroma poskrbi za večjo kostno gostoto in maso. Poleg tega pa vpliva tudi na:

  • zobe in to, da so ti bolj močni in zdravi,
  • imunski sistem, njegovo delovanje in na njegovo odpornost proti različnim virusom,
  • na to, da če že zbolimo, zbolimo v veliko blažji obliki,
  • na lažje prebolevanje raznih virusnih okužb ter drugih bolezni,
  • na to, da prebolevanje virusnih okužb traja manj časa,
  • na preprečevanje nekaterih kostnih bolezni v starejši življenjski dobi (npr. osteoporoze),
  • na preprečevanje nekaterih drugih bolezni starejših (npr. Alzheimerjeve bolezni).