Ekspresno hiter kopalniški radiator

Kopalniški radiator je lahko vezan na centralno ogrevanje ali pa gre za samostojno napravo, ki deluje s pomočjo električne energije. Prednost takšne naprave je v tem, da deluje neodvisno od drugih virov gretja. Druga njena pomembna lastnost pa je ta, da deluje ekspresno hitro. Takoj, ko jo prižgete, se namreč začne segrevati. S tem, ko se segreva, pa tudi že začne ogrevati prostor, ki bo tako segret v najkrajšem možnem času. Zaradi tega gre res za ekspresno rešitev za ogrevanje, pri kateri ni treba dolgo čakati, da bo prostor ogret. Zato je pri takšnem električnem grelniku veliko bolj poskrbljeno za vse potrebno udobje in ga marsikdo uporablja, četudi ima v kopalnici urejeno tudi centralno ali talno gretje. Kadar namreč to ni vklopljeno ali pa bi trajalo predolgo časa, da se prostor segreje z njegovo pomočjo, vi pa bi se radi na hitro stuširali, je neprecenljiv imeti v prostoru še električni grelnik. 

Za hitro ogrevanje prostora 

Kopalniški radiator, ki se ga priklopi na elektriko, poskrbi za ekspresno hitro ogrevanje prostora. Gre namreč za samostojno napravo, ki ni vezana na večji sistem ogrevanja, ampak deluje neodvisno do njih. Torej za svoje delovanje uporablja elektriko, na katero je direktno priklopljen s pomočjo kabla, ki ga vtaknemo v vtičnico. 

Čeprav dandanes v večini objektov uporabljamo centralno ogrevanje, pa se je treba zavedati, da pri večjih sistemih namreč traja nekaj časa, da topla voda priteče po ceveh in da se prostor začne segrevati. Pri električnih grelnikih pa temu ni tako, saj so direktno vezani na električno napeljavo. Zato je z njimi mogoče poskrbeti za ogrevanje prostora v veliko hitrejšem času kot z drugimi načini ogrevanja, kar je tudi glavni razlog, zakaj se splača odločiti zanje. 

Kam namestiti kopalniški radiator? 

kupaonski radijator

Kopalniški radiator je možno namestiti kamorkoli. Četudi imate zelo majhno kopalnico, naj vas to, kam ga boste namestili, prav nič ne skrbi. Dovolj je že čisto malo prostora v ta namen, pa naj si bo to za vrati, nad straniščno školjko, nad pralnim strojem ali kje drugje. Takšni grelniki namreč: 

  • zasedejo zelo malo prostora, 
  • se tesno prilegajo steni in so zelo tanki, 
  • so minimalnih dimenzij, 
  • nekateri modeli so prilagojeni tudi za najmanjše kopalnice.