Čaj proti stresu

Naporni vsakodnevni opravki, služba, skrb za družino in še vse ostalo, kar nam nalaga življenje, vodi v stres, ki ni ne prijeten ne zdrav. Zato je treba že preventivno poskrbeti za to, da nam okrepimo svoje telo, da nam tako stres ne bo mogel do živega. Krepčilen in zdravilen čaj nam pri tem lahko zelo pomaga!

V našem okolju ob besedicah čaj in zdravje največkrat pomislimo na zdravilna zelišča, iz katerih lahko pripravljamo različne čaje oziroma zeliščne napitke, ki pomagajo proti različnim tegobam in boleznim oziroma jih lajšajo in omilijo njihove simptome. A to ni edini čaj, ki je zdravilen in ki pomaga tudi pri umirjanju duha ter iskanju notranjega ravnovesja v človeku – tudi skodelica pravega čaja vam lahko nudi vse to in morda še več – pitje te opojne tekočine je namreč poseben ritual, ki človeku daje tudi občutek notranjega miru in moči. To pa je tisto, kar najbolj pomaga v stresnih trenutkih oziroma za to, da do njih sploh ne pride.

Še posebej pozitivno na telo in duha vpliva zeleni čaj, ki je manj močen od črnega čaja oziroma deluje bolj blago, zato se po njem prijetno počutimo. Če pijete takšen čaj zaradi zdravja, potem začnite z majhnimi količinami, da se navadite okusa, ki vam bo kmalu postal tako všeč, da ga ne boste pili le zaradi zdravja, ampak tudi za lastni užitek – komaj boste čakali na trenutek v dnevu, ko si boste lahko privoščili skodelico!

Prav zato je najbolje, da se navadite na pitje zjutraj, saj se boste tako bolje pripravili na nov dan, hkrati pa boste dobili tudi energijo – dovolj je že skodelica in imeli boste moč, da se spopadete z dnevom in stresu pokažete, kdo je glavni. Pravi čaj namreč vsebuje tein, ki poživlja telo, a za razliko od kave, poživljajoč učinek telesa ne preplavi naenkrat, ampak se sprošča počasi skozi cel dan.

Leave a Reply