Aloevera sok za zdravje in vitalnost

Aloe vera je ena tistih rastlin, ki s svojim videzom zagotovo ni primerljiva z najlepšimi cvetlicami sveta, a če velja, da je treba poleg zunanjega videza upoštevati tudi notranjost, potem za aloe vero to zagotovo drži. Sok aloe vere je namreč eno od superživil, ki nas prepriča s svojim delovanjem povsem brez truda.

Rastlina aloe vera skriva v svojih listih sok, s katerim se lahko namažemo pri najrazličnejših zunanjih težavah, na primer oskrbimo odrgnine in opekline. Še bolje pa je, če sok aloe vere uživamo – in tega lahko kupimo že pripravljenega.

Zakaj je sok aloe vere tako zdrav, da nanj prisegajo tako bolniki z resnimi boleznimi, na primer rakavimi obolenji, kot tudi tisti, ki ga vsakodnevno uživajo predvsem preventivno? Aloe vera vpliva na kislost želodca, uspešno odpravlja glivične okužbe, nam pomaga izboljšati imunski sistem, prav tako pa vpliva na pospešitev metabolizma. Seveda pa je, da bi izkoristili vse pozitivne učinke, izjemno pomembno, da uživamo aloe vera sok najvišje kakovosti, ki ne vsebuje aloina – ta lahko namreč na želodec vpliva slabo. Ravno tako velja, da mora biti sok pridelan v kratkem času po odtrganju listov rastline, zato ga marsikdo prideluje kar doma – tako je tudi prepričan, da rastlina ni rasla v zemlji, obdelani s kemikalijami, torej gre dejansko za organski izdelek.

Tudi v naših prodajalnah boste našli sok aloe vere visoke kakovosti in iz organske pridelave. Najprej se iz rastline s hladnim stiskanjem pridobi gel, ki je osnova za sok. Ta deluje odlično na želodec oziroma na rane na želodcu, prav tako pa se priporoča pri težavah z dlesnimi ali pri vnetju žrela. Pozitivno deluje na prebavo oziroma na črevesje, znano pa je tudi po svojem antibakterijskem delovanju. Najpomembnejši v soku so vsekakor encimi, ki vplivajo na zdravje celotnega telesa.

Sok aloe vere je torej priporočljiv za vse, ki želijo izboljšati svoje zdravje in počutje, še zlasti pa se priporoča kot dodatek pri zdravljenju različnih bolezni. Če izberemo sok aloe vere, ki ne vsebuje aloina, se ga priporoča tudi nosečnicam in otrokom.

Leave a Reply