Pekan orehi

Orehi so odlični v raznih sladicah, tudi kot prigrizek in vemo, da imajo določene sestavine, ki so v telesu nezamenljive ter pomembne. Ste že jedli katere druge orehe? Ste sploh vedeli, da res obstajajo še drugačni orehi? Mogoče še do nedavnega ne, pa vendar so pri nas sedaj prisotni in dostopni za nakup pekan orehi. Le kakšni so ti?

Pravzaprav so zelo podobnim našim orehom, katere že poznamo in jih uživamo na različne načine. Najbolje se podajo v sladicah, čeprav so tudi odlični v drugih kombinacijah. Ameriški orehi ali pekan orehi uspevajo v bolj vlažnih klimah, v Afriki in južnih predelih ZDA. Oreh je kosmat, so različnih oblik in vrste, po okusu zelo podoben našemu orehu, je pa podolgovate oblike. Kar pa je pomembno za te orehe, pa je to, da ima tudi zdravilne učinkovine. Namreč, vsebujejo nenasičene maščobe, ki znižujejo nivo slabega holosterola v krvi. Gre za težavo, s katero se soočajo starostniki kakor tudi vedno mlajši ljudje. Tako pomagajo pri ohranjanju telesne teže, kar je tudi pereč problem mnogokaterega posameznika in posameznice. Ameriški orehi pa so hkrati tudi polni različnih vitaminov, tako E, kakor tudi skupine B, z magnezijem, folno kislino, fosforjem, kalcijem, cinkom, bakrom in drugimi.

Najbolje je, ko se združita okusnost in uporabnost za zdravje. Ni sicer na voljo veliko rastlin in užitnih sadežev, ki bi bili sicer okusni in zelo zdravi ter vsebovali posebne in redke snovi. Čeprav je vsak sadež, rastlina ali zelišče narave dobrodejno in ima prav vsako svojo posebnost in namen, so sadeži, ki so resnično okusni. Kot so recimo orehi ali pekan orehi, ki so v zadnjem času pri nas zelo priljubljeni predvsem v presnih sladicah in drugih jedeh, ki so tudi primerne za vegane in vegeterijance. Poleg okusnosti, pa nam lahko pomagajo in učinkovito rešijo mnogokatero zdravstveno težavo. S samo enim sadežem torej lahko odlično vplivamo na izboljšanje in okus hrane, kakor tudi na zdravje.

Leave a Reply