Ortodontija, da bo zares ravno

Lep nasmeh, lepi zobje, samozavest. Vse to prinašajo zdravi, močni in lepi zobje. Pot do takšne svobode pa zagotovo ni kratka, še manj pa enostavna. Ne glede na starost, lahko smo mladi, šolsko obvezni, lahko pa že redno zaposleni ali pa celo upokojenci, nam lahko pomaga ortodontija.

Samozavest je zelo pogojena s stanjem zob. Naš nasmeh o nas pove več kot same besede. Žal pa naravno lep nasmeh ni vsem dan in je zato velikokrat potreben poseben zdravstven poseg, ki mu rečemo ortodontija. Velikokrat, ko ljudje omenijo zobozdravnika pomislijo na klasične zobne težave, ki so največkrat povezane s slabšo oziroma manj zdravo prehrano. To pa velikokrat meče slabo luč na posameznika. A vsekakor to ni edini razlog. Ravni zobje so velikokrat naravno dani. Določeni posamezniki imajo težave z rastjo zob. Le ti rastejo v različne smeri, zaradi česar je potreben ortodontski poseg. Ortodont je zobni specialist, ki poskrbi, da so naši zobje lepi, ravni in močni. Največkrat to pomeni namestitev posebnih zobnih aparatov, ki naše zobe ali držijo skupaj ali pa jih držijo narazen. Za kakšen ortodontski poseg gre, pa je bolj odvisno od naše ustne votline oziroma od stanja našega zobovja.

Kako pa je s stroški ortodontskega posega? Večino takšnih posegov krije zavarovalnica, to je v primerih naročanja in čakanja, ki pa se lahko kar precej zavleče. Zato se velikokrat pacienti oziroma njihovi skrbniki odločijo za samoplačniško ortodontijo. V takšnih primerih pa so cene malce višje. Glede na to, da bo ortodont trajnostno odpravil naše težave, pa so cene temu primerno zanemarljive. A ne glede na to ali se odločimo za redni termin ali za samoplačniški poseg, bo storitev opravljena kakovostno v obeh primerih. Vprašanje je samo časa in volje, ki ju bomo namenili svojemu zdravju. Saj veste, nasmeh je pol zdravja. Prej, ko si uredimo zobe, prej bomo zdravi. Vsaj pol.

Leave a Reply